M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Zonder Titel , 1988

Mixed Media, 60 x 145 x 60 cm.

Plank ©image: M HKA

Collection: Private Collection/ Museum Dhondt-Dhaenens .

De haakse ophanging zorgt voor een driedimensionale benadering: een sculpturale oplossing die het mogelijk maakt het platte vlak van het schilderij te doorbreken zonder het echter helemaal te verlaten. Je kan het werk dan ook niet in één oogopslag bekijken: het valt niet in haar geheel te overzien, zodat conventionele begrippen als voor- en achterkant vervagen. Tijd en herinnering spelen hierbij een belangrijke rol: de opeenvolging van beelden, kleuren en weerspiegelingen maakt van het kijken een echte ervaring. Tordoir speelt met onze kijkgewoontes en vraagt een actieve participatie van de toeschouwer: je moet je letterlijk in de ruimte verplaatsen om het werk te lezen. Door de paneeltjes echter ritmisch te monteren en steeds hetzelfde formaat te gebruiken, streeft de kunstenaar wel naar homogeniteit binnen zijn werk.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Tordoir

> Narcisse Tordoir.

Tentoonstellingen & Ensembles

Tps nt

> Tentoonstelling: Narcisse Tordoir – The Pink Spy. M HKA, Antwerpen, 13 March 2014 - 25 May 2014.

Tordoir photo m hka9

> Ensemble: Werk van Narcisse Tordoir [Works by Narcisse Tordoir].