M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Mecánica de la Desidia, 2013

Boek, 21 x 14.8 cm, 174 p, language: Spanish, self-published, ISBN: 978-84-616-5317-1.

Cover marla

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. B 2026/264).

**Literaire synopsis:** Elk van de door *Mecánica de la Desidia* behandelde onderwerpen kan net zo goed de hoofdrol opeisen: een gat in de tuin, iemand die de nutteloze dingen verzamelt, een Roemeens meisje, een serveerster zonder naam, een quilt met bloemenpatroon, een schilderij van Jezus Christus met erectie, een onbestaand kind, een blauwe kat, een assymetrische schilder, enzovoort. De roman is een soort literaire puzzel, opgedeeld in korte hoofdstukken die afwisselend dialogen of een alwetende verteller hanteren. Het is aan de lezer om met de fragmentjes te reconstrueren. De auteur gebruikt het idee van de geïsoleerde, kwetsbare en hulpeloze mens die zichzelf hernieuwt door de voorwerpen om hem heen. *Mecánica de la Desidia* heeft het over de ontaarding van de massamedia en de wereld van de hedendaagse kunst aan de hand van symbolisme, zwarte humor en de herinterpretatie van magische realisme. **Verhouding van de roman tot de praktijk van de kunstenaar:** Marla Jacarilla beschouwt *Mecánica de la Desidia* als losstaand van haar beeldende kunst, ook al komen alle besproken onderwerpen veelvuldig terug in haar video’s, performances en installaties. [Meer](http://www.marlajacarilla.es/MECANICA/index.html)

Toevoegen aan je lijst

Media

Cover marla

>

>

01

>

02

>

03

>

Kunstenaar

Marla jacarilla

> Marla Jacarilla .

Tentoonstellingen & Ensembles

Cs collapsing in parts b

> Tentoonstelling: The Preparation of the Novel (Book Lovers 5.0). Fabra i Coats - Centre d’Art Contemporani de Barcelona, Barcelona, 18 July 2014 - 05 September 2014.

Labf 05

> Ensemble: The Book Lovers.