4³.15² - 5.24.20.18

Nel bonte

Nel Bonte

2013

Intervention
Materials:

Collection: Courtesy of the artist.

GRIMFELS en MIWEE’S zijn gepersonaliseerde idealistische representaties / fragmentaties uit de surrealistische wereld: 109.N-CASN zoals Nel Bonte die ervaart.

MIWEE’S genereren zich uit bolvormen en lijnstukken. De sculpturen verwijzen naar moutain Banshees. Het volume van de massa (het lichaam) bepaalt mee de titel van elke afzonderlijke MIWEE. Lichamen groeien uit ordeningen van moleculaire visualisaties. Elke massa is voorzien van gesculpteerde lijnstukken (vleugels). Het netwerk van lijnen ontpopt zich uit de verschillende bestaande architecturale gewelfvormen.

GRIMFELS daarentegen zijn hervormingen van boormachines – geweren/pistolen en zijn gebaseerd op de wet van de uitgesloten derde. De sculpturen zijn 3 dimensionale collages opgebouwd met persoonlijke objets trouvés uit de onmiddellijke omgeving. Het accent ligt op het silhouet/slagschaduw, contrast, symboliek, het aantal en de ordening van de bolvormen. Alle titels van de sculpturen uit de reeks GRIMFEL ontstaan uit 11 vaste letter combinaties.

Tijdens de interventie gaan bovenstaande sculptuurgemeenschappen in interactie met elkaar. Sculpturen bewegen zich dynamisch doorheen de ruimte en de structuur. De specifieke ruimte en de structuur van Yona Friedman vormen het patroon, de drager waar de sculpturen tegen elkaar ingaan. De structuur - een grillige speeltuin.

Events View all

Actors View all