M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Portraits of the lawyer and his wife, 2000

Fotografie, 2 x (70 x 52 cm).

179bratkov,%20portraits%20of%20the%20lawyer%20and%20his%20wife,%202000%20photo%20a4a%20vzw © A4Avzw

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BK7491_M343).

Op vraag van een advocaat en zijn vrouw maakte Bratkov een portret van hem en zijn hond in zijn bureau. De foto refereert aan de oude portretschilderkunst waar belangrijke personen vaak op een gelijkaardige manier werden voorgesteld in een ‘stijlvol’ interieur. Later voegde Bratkov bij deze foto een andere foto van hetzelfde interieur, inclusief de hond, maar met een dronken vrouw met een geweer. Deels 'echt', deels geënsceneerd, herinnert Bratkov ons met deze reeks aan het feit dat in elke portretfoto toneel wordt gespeeld.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

1336123694

> Сергій Братков / Sergey Bratkov.

Tentoonstellingen & Ensembles

Menlibayeva  almagul  steppen police  2010  photo the artist

> Ensemble: EUROPE AT LARGE.