M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

88 polaroidprints, installatie Meerseniersstraat, 1976

Fotografie, 174.5 x 102.5 cm.

1 7 image: © M HKA, Courtesy van de kunstenaar

Collection: Collection M HKA, Antwerp - Donation by the Artist.

Danny Matthys ziet elk werk als onderdeel van een groter proces, zo kan elk individueel werk steeds hergebruikt worden om een ander werk te maken.

Matthys is een van de eerste kunstenaars die gebruikmaakt van Polaroidfotografie en hij verkent de vele mogelijkheden die het medium hem bieden.

Matthys probeert de beperktheid van de waarneming in tijd en ruimte te doorbreken. Dit onderzoek krijgt vorm in fotoreeksen, Polaroidstructuren en video-installaties. De media hanteert hij zo neutraal mogelijk. Het blootleggen van structuren primeert op het esthetische. Het doel is dat de toeschouwer zich duidelijker bewust wordt van de (complexiteit van de) visuele perceptie.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Dannymatthys

> Danny Matthys.

Tentoonstellingen & Ensembles

Mm mhka website header nl

> Tentoonstelling: From Broodthaers to Braeckman – Photography in the Visual Arts in Belgium. M HKA, Antwerpen, 06 October 2016 - 05 February 2017.