Dailies

Adrift 2b

Kerry James Marshall

1999-2000

Mixed Media, variable dimensions.
Materials: 12 lightboxes - 22 framed silkscreen prints

Collection: Courtesy of the artist, Jack Shainman Gallery, NY, and Koplin Del Rio, CA.

Dailies (1999-2000) bestaat uit een reeks stripverhalen die Marshall gedurende de voorbije jaren maakte. Ze worden hier voor de eerste keer als geheel getoond. Het zijn prints op krantenpapier, getoond in lichtboxen, speciaal ontworpen voor deze presentatie.

De strip vertelt het verhaal van een groep tieners in een Afro-Amerikaanse stedelijke buurt waarin wetteloosheid een extreem niveau bereikt. Bovenmenselijke interventie is nodig. Een karakter genaamd Rythm Mastr leert de jonge helden hoe de geheime kracht van traditionele Afrikaanse sculpturen te gebruiken met behulp van ritmische drumpatronen. Marshall construeert een verhaal over vicieuze straatcriminaliteit waarin hij de mogelijkheid open laat iets goeds te laten voortkomen uit de tragedie.

Dailies vormt op een genuanceerde manier een synthese van veel van de ideeën, artefacten, realiteiten en begrippen die steeds terugkeren in Marshalls werk: het alledaagse leven, zwarte trots, schoonheid, economisch nadeel, maatschappelijke onzichtbaarheid en Afro-Amerikaanse folk art- tradities gepositioneerd tegenover de hiërarchieën van de westerse kunstgeschiedenis en de hedendaagse massamedia.

Media View all

Events View all

Ensembles View all

Actors View all