M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Newspaper Movie Machine, 1885-1895

Media Archeologie

Rv1 130 newspaper movie  machine ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. RV1_130).

De Newspaper Movie Machine is een blikken optisch speelgoedje volgens het Mutoscope of flipboek principe waarbij afbeeldingen in snelle opeenvolging aan onze ogen worden gepresenteerd die zo een illusie van beweging oproept.De afzonderlijke blaadjes van de mutoscope zijn hier vervangen door blikken houdertjes om zelf uitgeknipte kranten cartoons vast te houden en tot leven te brengen.Dit aantrekkelijk gadget is mooi in zijn eenvoud maar het design was onvoldoende uitgewerkt om een bevredigende bewegingsillusie te creëren aan de hand van de verwisselbare cartoons.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Tentoonstellingen & Ensembles

Rv photo 229

> Ensemble: Vrielynck Collectie.