M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Filoscope, 1897-1900

Media Archeologie

Rv1 133 filoscope ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. RV1_133).

De Filoscope laat aan de hand van het flipboek-principe een korte bewegingsillusie zien. Het principe van het flipboekje is in diverse pre-film instrumenten toegepast zoals bijvoorbeeld de Kinora (eerste bewegende beelden, aan de hand van illusie, in de huiskamer) en de Kermis Mutoscope.Sinds de 19de eeuw is het flipboekje een immens populair curiosa dat tot op vandaag hedendaagse kunstenaars als Yoko Ono, Albert Mertz, Keith Haring, Paul Cox, Tony Oursler, William Kentridge, Elliott Erwitt, John Baldessari, blijft inspireren.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Tentoonstellingen & Ensembles

Rv photo 229

> Ensemble: Vrielynck Collectie.