M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Some like it hot, 1979

Prent, 630 x 410 mm.

Vree,%20paul,%20de,%20some%20like%20it%20hot ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BK7286_M238_02).

In zijn poesia visiva verwerkte De Vree fotografisch materiaal meestal in de vorm van collages, becommentarieerd door een soms ironische of satirische tekst, die via allerhande associaties het geweten en het bewustzijn van de toeschouwer wil aanspreken. Naast de aanklacht van geweld en onrecht zoals het dagelijks door de massamedia wordt bericht, zal De Vree zijn ‘eros’ thematiek richten op het misbruik van de erotiek en de uitbuiting in de reclamesector van de zinnelijkheid van het vrouwelijk lichaam. Ook de seksualiteit krijgt dergelijke behandeling. In Some like it hot monteert De Vree een afbeelding van het schilderij ‘Het Pelsje’ van Rubens aan een foto van een pin-up die de woorden ‘some like it hot’ uit haar hand laat rollen. Zowel de dubbelzinnige sensualiteit van Rubens’ schilderij als de ‘brutale etaleerzucht’ van de porno-industrie worden duidelijk weergegeven. Van Mulders vergelijkt in dit verband de poëzie van De Vree met het oeuvre van L.P.Boon, waar de aandacht van de sociale wantoestanden ook met een sterke erotiek werden gecombineerd.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Pdv foto 1975 icc dt 03

> Paul De Vree.

Tentoonstellingen & Ensembles

Msu

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: DE INTERNATIONALE - Museum of Affects. Moderna Galerija, Ljubljana, 26 November 2011 - 29 January 2012.

Pdv uitnodiging 1979 tento70jaar 01

> Tentoonstelling: Poesia Visiva. Galerij De Zwarte Panter, Antwerp, 13 November 1979.

Vree  paul de  hysteria makes history  1973

> Ensemble: Poesia Visiva.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

Gerelateerde werken

De vree  paul  poesia visiva cover

>Paul De Vree, Poesia Visiva, 1979.Print, ink, paper, 13 x (610 x 430 mm).

De vree  paul  poesia visiva cover

>Paul De Vree, Poesia Visiva, 1979.Print, ink, paper, 13 x (610 x 430 mm).