M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Reena Spaulings, 2004

Boek, 15.2 x 22.8 cm, 202 p, language: English, publisher: Semiotex(e), New York/LA, ISBN: 1-56435-030-9.

Tumblr maiwy3duwt1rdmm1no1 400

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. B 2017/783).

Literaire synopsis *Reena Spaulings* werd geschreven door een groot collectief van schrijvers en kunstenaars dat zichzelf omschrijft als The Bernadette Corporation. Het speelt zich af in het New York van na 11 september en gaat over een vrouwelijke twintiger. Reena wordt ontdekt wanneer ze werkt als museumsuppoost en wordt een rijk internationaal supermodel. Ondertussen is New York middenin zwaar stormweer, met in zijn kielzog een vreemde vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid die zijn inwoners aanzet tot een ‘song-and-dance’-musical genaamd *Battle on Broadway*, helemaal in de stijl van het oude Hollywood dankzij een legertje professionele en amateuristische schrijvers die de ultieme blockbuster willen maken. De musical gaat over een nobody die eender wie kan zijn maar iemand wordt die iets betekent voor iedereen. Het resultaat is typisch en perfect – net als Reena Spaulings zelf, waarbij de vele auteurs een verhaal creëren waarin New York zelf ernaar streeft het ultieme collectieve experiment te worden, met als enige gemene deler het gebrek aan uniciteit. Verhouding van de roman tot de praktijk van de kunstenaar Reena Spaulings is een fictieve kunstenaar, performer en kunsthandelaar die in 2005 debuteerde met een tentoonstelling in HaswellEdiger & Co. Gallery, in Chelsea, New York City. De naam Spaulings staat voor een internationale groep kunstenaars die voor de tentoonstelling is bijeengebracht door het collectief bekend als Bernadette Corporation. Een van de vaste leden, John Kelsey, is samen met Emily Sundblad directeur van Reena Spaulings Fine Art, een galerie op de Lower East Side. De meest zichtbare component van de Chelsea-installatie was een reeks handgemaakte vlaggen, allemaal even groot maar met een verschillend ontwerp, en geen enkele die om een eerbetoon beval. Een ervan was beschilderd met een patroon van bakstenen; een andere was besmeurd met teer; nog een andere bevatte vlekken rode wijn. Er waren vlaggen versierd met mosselschelpen, plastieken bloemen, poppen en glazen buizen. [Novel website](http://www.bernadettecorporation.com/novel.htm)

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Blank

> Bernadette Corporation.

Tentoonstellingen & Ensembles

Goldin senneby

> Tentoonstelling: WHAT HAPPENS WHEN THE ARTWORK BECOMES A NOVEL?. M HKA, Antwerp, 07 December 2012 - 21 April 2013.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: THE BOOK LOVERS - A Project about Artist Novels. The Elizabeth Foundation for the Arts, New York, 25 January 2013 - 09 March 2013.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: Book Lovers 4.0 (Pop-up Bookstore). De Appel Arts Centre, Amsterdam, 28 January 2014 - 02 February 2014.

Cs collapsing in parts b

> Tentoonstelling: The Preparation of the Novel (Book Lovers 5.0). Fabra i Coats - Centre d’Art Contemporani de Barcelona, Barcelona, 18 July 2014 - 05 September 2014.

Labf 05

> Ensemble: The Book Lovers.