M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

News from Nowhere, 1890

Boek, 185 p, language: English.

News from nowhere

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. B 2026/520).

Literaire synopsis

News from Nowhere schetst een utopisch beeld van een toekomstige communistische maatschappij. Morris liet zich inspireren door Ruskin en Marx en reageerde met dit boek op wat hij beschouwde als zielloze en mechanische visies op socialisme. In dit werk van zijn laatste levensjaren distilleerde Morris veel van zijn ideeën over politiek, kunst en maatschappij. Hij verbeeldde een wereld waarin kapitalisme omvergeworpen is door een revolutie van de arbeiders en waarin de natuur en de samenleving mooie plekken zijn geworden voor de mensheid. Morris’ vernietigende kritiek op staatssocialisme en zijn stellingname voor een krachtig alternatief hebben hedendaagse weerklank voor een tijdperk waarin staatssocialisme ineengestort is. [Download book](http://www.gutenberg.org/ebooks/3261)

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Morris

> William Morris.

Tentoonstellingen & Ensembles

Goldin senneby

> Tentoonstelling: WHAT HAPPENS WHEN THE ARTWORK BECOMES A NOVEL?. M HKA, Antwerp, 07 December 2012 - 21 April 2013.

Labf 05

> Ensemble: The Book Lovers.