M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Golf, St-Malo, 1975

Fotografie, 23 x 53 cm.

Matthys  danny  golf  st. malo  1975

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. UFO_078_08).

Danny Matthys’ oeuvre omvat uiteenlopende media zoals fotografie, installatie, video, schilderkunst, assemblage en sculptuur. In zijn werk verkent hij de omgeving die hem omringt. Hij exploreert en analyseert zijn leefruimte, in de breedste zin van het woord. Hij tast de fysieke ruimte af, bestudeert en systematiseert ze. Het blootleggen van structuren is steeds belangrijker dan de esthetische kwaliteiten. Matthys wil de toeschouwer bewust maken van de complexiteit van onze perceptie. Op die manier kan je het werk zien als een geformaliseerd onderzoek naar de waarneming.

Het werk Golf St-Malo speelt met de schijnbare tegenstelling tussen de fotografie als momentopname en het vastleggen van een tijdsverloop. Het werk van Danny Matthys bekijken kan nog het best als 'lezen' omschreven worden. Het werk nodigt uit tot een lezing van links naar rechts, zoals een tekst. Dan zien we een opkomende golf die een pallet overspoelt. Maar als we de leesrichting veranderen, wordt de reeks veel minder eenduidig. De leesbaarheid van het werk van Danny Matthys gaat steeds gepaard met een bewustwording van structuren. 

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Dannymatthys

> Danny Matthys.

Tentoonstellingen & Ensembles

Lea lublin  vragenlijst wat is kunst 1975 collection m hka foto m hkaclinckx

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Visite Herzele – Beyond words. M HKA, Herzele, 03 April 2015 - 03 May 2015.