M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

La Confidence Sensuelle, 1958

Boek, 224 p, language: French, publisher: Montreal, ISBN: B007PSFXXE.

51z5stvpypl. sl500 aa300

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. B 2028/880).

Literaire synopsis Een erotische roman die oorspronkelijk werd uitgegeven onder het pseudoniem André Suffren, en waarvan werd aangenomen dat Isidore Isou ze had geschreven. Het boek werd in 1960 in Frankrijk in beslag genomen en als obsceen beschouwd. Het is een interessant en zeldzaam werk met als thema transgenderisme. Isou had eerder al een zekere beroemdheid en beruchtheid gekregen in de late jaren 1940 als stichter van de quasi-dadaïstische beweging van het *Lettrisme*. Dit is wellicht een van de vele publicaties van Eric Losfeld, die bij leven talloze erotische boeken onder valse imprints uitgaf.

Authorship: Fictional Author.

Creative Strategy: No Link to Artworks.

Genre: Erotic/Pornographic.

Publishing: Publishing House.

Theme: Identity, Perverse Sexuality.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaars

Isidore isou

> Isidore Isou.

Icon person

> André Suffren.

Tentoonstellingen & Ensembles

Currently no events or ensembles have been added to this item.