M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Imaginair Ballet [Imaginary Ballet], 1998

Installatie, ca. 300 x 600 cm.

©image: M HKA, Antwerp

Collection: Collection M HKA, Antwerp / Collection Flemish Community (Inv. no. BK7206).

Guy Mees stamt af van een generatie kunstenaars die ten tijde van de Zero-beweging hun gedachtegoed vorm gaven. Deze groepering zette zich af tegen bestaande conventies en zocht naar een nieuwe beeldtaal. De methode van het vergeten en niet conformeren, zorgde voor nieuwe inzichten die ook in het werk van Mees zichtbaar werden. Hij hanteerde diverse media om dit vooropgestelde te bereiken. Echter, hoe uiteenlopend zijn werken ook zijn, een persoonlijke dialectiek naar schilderkunst lijkt steeds zichtbaar. Mees schijnt de schilderkunst te willen openbreken, in vraag te stellen en te onderzoeken. In zijn laatste werkjaren lijkt de kunstenaar zijn artistieke boodschap minder abstract te formuleren. Zo ook hier krijgt het werk een figuratieve leesbaarheid. Mees heeft namelijk kleurpapier doorknipt en opgehangen als een ritmisch spel op de muur. In associatie met de titel lijkt het onmiskenbaar dat het hier om jurkjes en luchtige kledij gaat, een imaginair ballet dat zich voor onze ogen ontplooit.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

> Guy Mees.

Tentoonstellingen & Ensembles

> Tentoonstelling: The collection XXIV. M HKA, Antwerpen, 11 September 2009 - 28 February 2010.

> Tentoonstelling: Urgent Conversations Athens - Antwerp. National Museum of Contemporary Art, Athens (EMST), Athens, 31 October 2016 - 05 February 2017.

> Ensemble: NUCLEUS.

> Ensemble: Collectie Vlaamse Gemeenschap.

Geen foto

> Ensemble: Politics of Experience.

Geen foto

> Ensemble: Lost Space.

Geen foto

> Ensemble: An Architecture for Art - Guy Mees.