M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Eeroo-tic, 1971-2002

Prent, 98 x 80 cm.

Eerotic ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. S0330_21).

Door woordmontages en de grafische spreiding van het woord op het vlak creëerde De Vree visuele beelden waarin woord en woordbeeld de kijker aanzetten tot het maken van associaties en waarbij het visuele beeld een esthetische waardering opwekt. Aan de hand van de typemachine maakte De Vree zogenaamde ‘typogrammen’, gedichten die de vorm van een herkenbare figuur of voorwerp aannemen. De Vree gebruikte de term ‘in the shape off’ om dit figuratief karakter aan te duiden. In Eeroo-tic wordt een gestileerde vrouwenromp voorgesteld: met de woorden ‘eerootic’ en ‘tic’ worden de erotische zones, w.o. de mond, de borsten, de navel, en de venusheuvel, aangeduid. De erogene zones worden met het woord ‘tic’ zowel visueel-grafisch als semantisch weergegeven Het eros-thema is een steeds terugkerend onderwerp in het oeuvre van De Vree. In de concreet-visuele poëzie kwam deze subjectieve thematisering minder aan bod, maar in de poesia visiva komt deze terug wanneer De Vree de brutale sexualiteit in de massamedia aanklaagt. In Eeroo-tic is echter nog geen directe boodschap aanwezig tenzij het tot thema nemen van de sexualiteit.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Pdv foto 1975 icc dt 03

> Paul De Vree.

Tentoonstellingen & Ensembles

Image 912

> Tentoonstelling: The collection IX – Autumn 2004. MuHKA, Antwerpen, 28 August 2004 - 14 November 2004.

De vree  paul  revolutie  1968

> Ensemble: Visuele Poëzie [Visual Poetry].

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

Geen foto

> Ensemble: Poetic Vision.