M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Blow Job, 1997

Boek, 19.7 x 12.7 cm, 264 p, language: English, publisher: Serpent's Tail, London, ISBN: N/A.

Artistnovel 076 ©M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. B 2024/853).

Literaire synopsis De leider van ‘Class Justice’ Steve Drummond heeft de Londense anarchistische scene in zijn achterzak, totdat ‘Swift’ Nick Carter terugkeert naar het politieke front. Vervolgens nemen de anarchisten fascistische kantjes aan in een strijd voor de harten en hoofden van ontevreden jongeren. Verhouding van de roman tot de praktijk van de kunstenaar Stewart Homes befaamde *Apeman Performance* werd voor het eerst uitgevoerd in de lente van 1997 in het theater San Giorgio in de Italiaanse stad Udine. Het is een uit het hoofd gestudeerd, anti-theatraal recital van verschillende teksten van Home. Het kan uitgevoerd worden door elk van de performers, die mogelijk Home is, en mogelijk ook niet. De langste en laatste passage die wordt voorgelezen beschrijft hoe een skinhead een pijpbeurt krijgt terwijl hij voorleest uit *A Fiery Flying Roll van Abiezer Copper* – het voorval wordt nagedaan op het podium. Daartoe moet de performer gedeeltelijk afgeschermd worden, zodat het onduidelijk is of hij al dan niet een pijpbeurt krijgt van een assistent. Nog voor deze ‘climax’ wordt het publiek op de hoogte gebracht dat ‘Home’ zo lang mogelijk zal voordragen tegen de afleiding van orale seks. Aan het einde van de voordracht – die al dan niet succesvol is beëindigd – zal de performer ‘onthullen’ dat hij niet Stewart Home is, maar Luther Blissett.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Stewarthome

> Stewart Home.

Tentoonstellingen & Ensembles

Goldin senneby

> Tentoonstelling: WHAT HAPPENS WHEN THE ARTWORK BECOMES A NOVEL?. M HKA, Antwerp, 07 December 2012 - 21 April 2013.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: THE BOOK LOVERS - A Project about Artist Novels. The Elizabeth Foundation for the Arts, New York, 25 January 2013 - 09 March 2013.

Cs collapsing in parts b

> Tentoonstelling: The Preparation of the Novel (Book Lovers 5.0). Fabra i Coats - Centre d’Art Contemporani de Barcelona, Barcelona, 18 July 2014 - 05 September 2014.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: Book Lovers 4.0 (Pop-up Bookstore). De Appel Arts Centre, Amsterdam, 28 January 2014 - 02 February 2014.

Labf 05

> Ensemble: The Book Lovers.