M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Rainbow: Rug, 1996-2000

Sculptuur, 3.5 x 55 x 177 cm.

Nino rainbow rug front 1 ©image: Moshe Ninio

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BK7585_M373).

*Rainbow: Rug* is een werk van de Israëlische kunstenaar Moshe Ninio. Het bestaat uit een hologram dat in een verduisterde ruimte op de grond wordt gelegd en schrijlings wordt belicht. Het holografische beeld is niet direct zichtbaar, maar kan alleen vanuit de juiste invalshoek worden ontwaard. In het zwevende, ijle beeld worden twee schijnbaar onverenigbare realiteiten met elkaar verbonden – de lumineuze kwaliteit van het gebroken licht doet het spectrum van een regenboog ontstaan, terwijl tegelijk ook de indruk van werkelijke diepte wordt geschapen in de donkere vouwen van een tapijt.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Blank

> Moshe Ninio.

Tentoonstellingen & Ensembles

Gb  tv quiz dekor  1993

> Ensemble: Collectie Vlaamse Gemeenschap.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

Geen foto

> Ensemble: Down Under.