M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Sjoerd Buisman

Zonder titel [Untitled], 1987

Sculptuur, 92 x 80 x 90 cm.

Buisman  sjoerd  zonder titel  1987 photo heirman graphics ©image: Heirman Graphics

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BK5572_M54).

Sjoerd Buisman gebruikt de natuur als beeldend materiaal. Niet alleen natuurlijke materialen maar ook de wetmatigheden in natuurlijke processen zijn een vast vertrekpunt geworden in zijn oeuvre. In zijn werk toont hij begrip en respect voor de natuur maar toont ook hoe hij deze manipuleert als mens en kunstenaar. Het onderzoek naar de spiraal -dat een belangrijk thema zal blijven in zijn werk –wordt de nadruk gelegd op de orde van natuurlijke processen, de groeiwijze en ontwikkeling van bladstanden. Hij ontdekte er de phyllotaxis, de spiraalvormige groeiwijze die wij hier bijvoorbeeld enkel kennen in bleekselderij.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Sjoerd

Sjoerd Buisman.

Tentoonstellingen & Ensembles

Img 2369 edit

> Tentoonstelling: The collection XXX – The Museum of Forgotten History, with intervention by Maarten Vanden Eynde. M HKA, Antwerpen, 29 June 2012 - 16 September 2012.

W%c3%a9ry  0002 marthe  zonder titel  1989 photo philippe de gobert

> Tentoonstelling: De Verzameling II en een keuze van schenkingen en bruiklenen. MuHKA, Antwerpen, 30 June 1990 - 04 November 1990.