M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Gum-Kunst [Gum-Art], 2006

Installatie

Terlinden  0004 christophe 004 ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BK7627_M395).

De sterk relativerende, maatschappijkritische en ironisch-humoristische houding van Christophe Terlinden tegenover het establishment en de wereld van de hedendaagse kunst spreekt uit Gum-kunst. Je kan voor 10 eurocent een kauwgom 'draaien' en met de iets grotere investering van 50 eurocent 'draai' je een kunstwerk uit de automaat. Een niet-aandachtige toeschouwer merkt de kleine ingreep aan de kauwgomautomaat zelfs niet op. De ingreep is minimaal maar opent mogelijkheden tot reflectie. Zelf omschrijft hij zijn werkproces als volgt: “Je kan het als het scannen van verschillende ideeën beschouwen, een richtlijn, een manier van werken. Ik probeer ervoor te zorgen dat niets definitief is zodat ik alles nog kan veranderen daags voor een expositie.”

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Blank

> Christophe Terlinden.

Tentoonstellingen & Ensembles

Jurgen addiers m hka 66

> Tentoonstelling: Visite Herentals - Reflections. Kasteel Le Paige, Herentals, 13 October 2012 - 04 November 2012.

Image 3428

> Tentoonstelling: Visite. Cultureel Centrum Overijse, Overijse, 03 April 2009 - 10 September 2009.

Rombouts  guy   leegte is vorm  zaalzicht photo clinckx 13

> Tentoonstelling: The collection XX: Jubilee. Who's got the Big Picture?. MuHKA, Antwerpen, 29 June 2007 - 18 November 2007.

Lea lublin  vragenlijst wat is kunst 1975 collection m hka foto m hkaclinckx

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Visite Herzele – Beyond words. M HKA, Herzele, 03 April 2015 - 03 May 2015.

Gb  tv quiz dekor  1993

> Ensemble: Collectie Vlaamse Gemeenschap.