M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Zonder titel [Untitled], 1974

, 10 x (30 x 80 cm).

S0239 ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. S0239).

Deze serie grijze gelijnde schilderijen uit 1974 is exemplarisch is voor het werk van Marthe Wéry. In die periode scharniert Wéry’s strakke werk tussen haar ‘vroege’ geometrische en constructivistische composities en haar ‘recente’ onderzoek rond drager en huid dat zich vertaalt in subtiele monochromen. Deze reeks kan men situeren bij de fundamentele schilderkunst vanwege de duidelijke interesse voor de rechthoekige vorm en de vlakheid van de drager en de aandacht voor het werkproces. In deze tien gestifte werken is de lijn, als grenswaarde van de ontlede vorm, immers het middel om een oppervlak te beroeren en te beleven. De ‘vroege’ vormen vallen op deze doeken uiteen in lijnen. Lijnen die in het latere werk op hun beurt samenkomen en kleurvlakken vormen.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Scan 110509 0001 bew

> Marthe Wéry.

Tentoonstellingen & Ensembles

Bergpeterjustoneofthosethings 1987

> Ensemble: Stichting Gordon Matta-Clark.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.