M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Pronađena skulptura [Found sculpture], 2009

Installatie, variable dimensions.

Ivankozaric2 jurgenaddiers image: © Jürgen Addiers, Collectie M HKA, Antwerpen, Collectie Vlaamse Gemeenschap

Collection: Collection M HKA, Antwerp / Donated by the artist, 2009 (Inv. no. S0423).

Volgens Ivan Kožarić groeit kunst zoals mensen groeien. Het is iets levend dat voortdurend moet kunnen evolueren. Kožarić, een van de spilfiguren van de naoorlogse avant-garde in Zagreb, combineert existentialistische ideeën met constructivistische invloeden. Bij elk nieuw werk worden de beginselen van de moderne sculpturale traditie in vraag gesteld. Dit staat hem toe op een dynamisch en vernieuwende manier met kunst om te gaan. Bij Found Sculpture maakt Kožarić gebruik van houten wegversperringen (honden). Deze 'ready-mades' krijgen door het gebruik van onbewuste associaties een nieuw invulling. Al van bij het concept veranderen de objecten in honden die zijn verwikkeld in een paringsdans. Volgens de kunstenaar komt de kracht en de energie van het kunstwerk tot uiting door het intuïtieve en constructieve element dat vanaf dan in het kunstwerk verborgen zit..

Toevoegen aan je lijst

Media

Kozaric  ivan  found sculpture  2009

>

Ivankozaric2 jurgenaddiers

>Ivan Kožarić, Found Sculpture, 2009 Middle Gate II, 2018

Kunstenaar

Foto van ivan kozaric photo iva rada jankovic

> Ivan Kožarić.

Tentoonstellingen & Ensembles

Visite visual goldcmyk

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Visite Bornem - Gedeelde Ruimte. CC Ter Dilft, Bornem, 03 May 2014 - 25 May 2014.

Visite roeselare groot

> Tentoonstelling: Visite Roeselare – The Green Line. , 05 May 2016 - 19 June 2016.

Middlegate small 006

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Geel – Middle Gate II – The Story of Dymphna. Stad Geel, Geel, 15 September 2018 - 04 November 2018.

Geen foto

> Ensemble: I'm Feeling Like the Belly of a Lion that has Eaten Too Much.

Elsdietvorst stigmata 2018 courtesytheartist

> Ensemble: GEWELD | VIOLENCE.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

Dimpnakerk %282%29

> Ensemble: Middle Gate.