M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Charts, 2005

Tekening, 51 x 72 cm (x 4).

Jd diag4 ©image: Galerie Michel Rein, Paris

Collection: Courtesy of the artist and Galerie Michel Rein, Paris.

Charts is een serie van vier tekeningen waarin pseudowetenschappelijke grafieken organische vormen aannemen en gecombineerd worden met absurde titels en labels. Deze komische en kinderlijke elementen ondermijnen de primaire functie van een grafiek. Ze slagen er ook in de grafiek te vermenselijken en haar haar gebruikelijke autoriteit te ontnemen.

'Ik denk vaak aan een indeling die in de westerse filosofie en cultuur de klassieke indeling is: het fysieke versus het mentale, het ideale versus het materiële, het intellectuele versus het sensuele. Wat ik probeer uit te werken is mijn eigen theorie, zodat ik me niet zo stom voel, omdat ik mezelf altijd in verlegenheid breng doordat ik niet in staat ben om de indeling te maken. Misschien probeer ik met mijn werk de dichotomie, dat namelijk deze dingen fysiek zijn en die dingen mentaal, en dat je de twee niet kan combineren, op de proef te stellen.' [Volledige Engelse tekst hier]


In een van de tekeningen speelt Durham, op dezelfde manier als in zijn monumentale installatie Something (Perhaps a Fugue or an Elegy), met de woorden Start/Stop en Star/Top.

Toevoegen aan je lijst

Media

Jd diag4

>

Jd sanstitre1%28charts%29

>

Jd sanstitre2%28charts%29

>

Jd sanstitre3%28charts%29

>

Kunstenaar

136 m

> Jimmie Durham.

Tentoonstellingen & Ensembles

Jd affiche a2 print

> Tentoonstelling: Jimmie Durham – A Matter of Life and Death and Singing. M HKA, Antwerpen, 25 May 2012 - 18 November 2012.

Fruit%20table

> Ensemble: Jimmie Durham 1994 - 2012.

Scratched%20by%20flint

> Ensemble: Drawings, Display and other 2D Work.