M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Wie straft wie?, 1969

Fotografie, 70 x 85 cm.

Vree  paul  de  wie straft wie   1971 photo clinckx ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BK3962).

Vanaf de eerste belangrijke bundel met concreet-visuele poëzie, Zimprovisaties, zijn een deel van de werken geëngageerd. Dat is te wijten aan het feit dat in deze bundel werken zijn opgenomen die tussen 1963 en 1968 werden gemaakt. Een aantal van deze werken sluiten, wat de gebruikte techniek betreft, bij de concrete en visuele poëzie aan, met name het ‘typogram’. Met de typemachine tekent hij in Wie straft wie? een aantal vlaggen, waaronder de Amerikaanse, de Japanse, de Britse, de Franse en de Russische. Hierover is de zin ‘wright or wrong, it’s my country’ getypt, en centraal in dikke letters ‘wie straft wie?’. In dit gedicht neemt De Vree het nationalisme en het imperialisme van de grootmachten op de korrel.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Pdv foto 1975 icc dt 03

> Paul De Vree.

Tentoonstellingen & Ensembles

Vree  paul de  hysteria makes history  1973

> Ensemble: Poesia Visiva.