M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

F. Delacour & Bakes

Zootrope Cercle Magique, 1889

Media Archeologie, 35 x 30 cm.

Zootrope ©photo: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. RV1_040).

Het beeld beweegt. Het beeld – en daarmee het denken – werden geleidelijk van hun vastheid ontdaan en bewegelijk gemaakt. Deze ontwikkelingen ziet het M HKA als de grondslag voor onze huidige beeldcultuur; het museum documenteert deze aan de hand van een verzameling media archeologie bijeengebracht door Robert Vrielynck. De objecten hierin laten ons toe om te reflecteren over de basisvoorwaarden van de waarneming. De ‘Zootrope’ uitgevonden door William Horner, toont een bewegingsillusie aan de hand van stills. Bij draaiing vertoont deze Zootrope een vloeiende animatie, een illusie die mogelijk is door het ‘effect phi’.

Toevoegen aan je lijst

Media

Zootrope

>

Kunstenaar

Geen foto

F. Delacour & Bakes.

Tentoonstellingen & Ensembles

Rv photo 229

> Ensemble: Vrielynck Collectie.

Geen foto

> Ensemble: History and Prehistory of Cinema.