M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Xitle and Spirit, 2007

Sculptuur, variable dimensions.

Xitle%20and%20spirit image: © Maria Thereza Alves

Collection: Collection of César Cervantes, Mexico City.

De vulkaan Xitle (Mexico) barstte uit in het jaar 82 n.C. en verwoestte een hele stad genaamd Cuicuilco (dat zich laat vertalen als “plek van zingen en vrolijk dansen”). Jimmie Durham bracht met een vrachtwagen een steen naar de straat genaamd Xitle. Er werd een machine gehuurd om hem op te heffen.

“Centimeter na centimeter, de machine aanmoedigend alsof het een overbeladen ezel was, duwden ze de steen richting de donkere Spirit. Met de onbekommerde gratie van experten overtuigden ze hun kleine machine tot heroïek. De steen weegt zo’n 8 ton. Hij ligt veilig en wel op de Dodge Spirit.” [Lees de volledige Engelse tekst hier]

Toevoegen aan je lijst

Media

Xitle%20and%20spirit

>

Xo3i9153.

>

P1000861

>Jimmie Durham met Xitle and Spirit

Kunstenaar

136 m

> Jimmie Durham.

Tentoonstellingen & Ensembles

Fruit%20table

> Ensemble: Jimmie Durham 1994 - 2012.

Jd misc photo 0049

> Ensemble: Stoning.

Gerelateerde werken

R0010318

>Jimmie Durham, Jimmie Durham - Amoxohtli, Libro de Carretera / A Road Book, 2011.Book, 20,9 cm x 15,8 cm.

Img 0090

>Jimmie Durham, Untitled (Apecar), 2004.Sculpture, stone, car, variable dimensions.

Nature%20mort%20with%20stone%20on%20metal

>Jimmie Durham, Stone Top (Nest), 2003.Installation, car, stone, variable dimensions.