M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Corbel, 1994

Sculptuur, 33 x 39 x 22 cm.

216 1994 corbel ©image: Philippe De Gobert

Collection: Private Collection, Antwerp.

In architectuur is een corbel (in het Nederlands: draagsteen of console) een beugel die een architecturaal element erboven ondersteunt. De term corbel komt uit het Oudfrans en is het verkleinwoord van het woord voor 'kraai'. In Jimmie Durhams architexture, is de Corbel gemaakt uit zwart papier-maché, een vogelachtige sculptuur in de kruising tussen een balk of de muur en het plafond, schijnbaar klaar om weg te vliegen en zichzelf van de architectuur te bevrijden.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

136 m

> Jimmie Durham.

Tentoonstellingen & Ensembles

076 1994 architextures vue%20de%20l'installation%20expo

> Tentoonstelling: Architexture. Galerie Micheline Szwajcer, Antwerp, 29 October 1994 - 24 December 1994.

Jd affiche a2 print

> Tentoonstelling: Jimmie Durham – A Matter of Life and Death and Singing. M HKA, Antwerpen, 25 May 2012 - 18 November 2012.

Fruit%20table

> Ensemble: Jimmie Durham 1994 - 2012.

Durham toren 2009 photom hkaclinckx

> Ensemble: Against Architecture, Against Belief.