M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

2 spiegels Skipper, 1973

Installatie, 60 x 50 cm.

Amberes photo m hka cc 2019 cc  16 Courtesy Luc Deleu, image: © M HKA

Collection: Courtesy Luc Deleu.

Voor George Smits diende het creëren van prozaïsche kunstvormen voor een breder publiek een 'hoger doel' dan de bourgeois kunstwereld. De extreme integriteit waarmee hij dit doel nastreefde vormt de rode draad doorheen zijn diverse oeuvre. Hij was een vaste waarde in de Antwerpse underground kunstscène, verbonden met de Ercola-groep, en gaf er de voorkeur aan zichzelf als een beatnik te omschrijven.

In 1973 maakte Smits een aantal grafische behang- en spiegelontwerpen voor het café De Schipper in het centrum van Antwerpen, waarvan het interieurarchitectuur in zeevaartstijl werd gecreëerd door Luc Deleu. De ontwerpen van Smits zijn levendig en hallucinatoir en weerspiegelen zijn alternatieve benadering van leven en werk.

In 1970 ontwierp Smits posters en creëerde een permanente lichtshow met lichtinstallaties en vloeistofprojecties voor Thalamus, een bekend café in het Brusselse nachtleven waar hij regelmatig kwam en soms werkte. Thalamus was ook een favoriet trefpunt van kunstenaar-dichter Sophie Podolski, wiens werk Roberto Bolaño zeer bewonderde.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaars

Gsmits bij klanksculptuur

> George Smits.

Luc deleu  1

> Luc Deleu.

Tentoonstellingen & Ensembles

Amberes proef

> Tentoonstelling: AMBERES – Roberto Bolaño’s Antwerp. M HKA , Antwerp, 07 June 2019 - 15 September 2019.

Gerelateerde werken

Amberes photo m hka cc 2019 cc  18

>George Smits, Boek met proefdrukken en kleurstudies voor café De Schipper, 1973.Poetry, cardboard, paper, silkscreen, 67 x 51 cm.