M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Photograph of James Lee Byars and Joseph Beuys at the 'Je/Nous. Wij/Ik' exhibition, Musée d'Ixelles, Brussels, 1975

Fotografie

2018 james lee byars photo m hka 112 ©image: M HKA

Collection: Courtesy Depot Isi Fiszman, Brussels.

“Sinds 1963 organiseert Circus Bouglione in Parijs ‘Le Gala de l’Union des artistes’, waarin beroemde acteurs of zangers een circusnummer opvoerden. Het geld van de ticketverkoop gaat naar een sociaal fonds om artiesten in moeilijkheden te helpen. Szeemann wilde hetzelfde doen met kunstenaars en bedacht de naam Salto Arte. Op de tentoonstelling toonde Byars een gouden toren (AFB) . De hoogte van de toren was identiek aan de lengte van Byars en de kunstenaar nodigde de aanwezigen uit om erop te gaan staan. Voor Salto Arte vroeg hij de grootste projector die er op dat moment bestond, die we uiteindelijk konden lenen van de luchtmacht, ze gebruikten die om vliegtuigen op te sporen. Maar bijna niemand heeft zijn performance gezien. Toen iedereen binnen naar de circusacts keek, ging hij buiten voor de projector staan, gekleed in zijn gouden kostuum en gouden hoed, hij naderde de tent, riep ‘Isi’ en was weer weg.”

Uit: Interview met Isi Fiszman

Foto door Bernard Coppens

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Tentoonstellingen & Ensembles

1969 wws3e %28cmarc poirier dit caulier wws%29

> Tentoonstelling: James Lee Byars – The Perfect Kiss. M HKA, Antwerpen, 05 October 2018 - 20 January 2019.

2018 james lee byars photo m hka 110

> Ensemble: Chapter 5: Beuys and Goethe, 1969–1986, Düsseldorf-Kassel-Berlin / Hoofdstuk 5: Beuys en Goethe / Chapitre 5: Beuys et Goethe.