M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Amor Spheroid, 1997

Sculptuur, 57 x 34 x 34 cm.

Tahon amorsperoid collectiebdbmhkaclinckx Bruikleen Bart De Baere, image: © M HKA

Collection: Bruikleen Bart De Baere (Inv. no. UFOtahon1).

Wit is de kleur van vrede en rust, misschien ook de berusting die we terugzien in het oeuvre van Johan Tahon. Zijn beelden zijn in zekere zin nooit af en al zeker niet volmaakt. Ze zijn de samenvatting van de tragische schoonheid van het bestaan, het besef dat er altijd iets ontbreekt, dat de zoektocht nooit eindigt, en dat het universum zo veel verborgen houdt dat de nietigheid van de mens het enige is wat overblijft.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Annoniem

> Johan Tahon.

Tentoonstellingen & Ensembles

Middlegate small 006

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Geel – Middle Gate II – The Story of Dymphna. Stad Geel, Geel, 15 September 2018 - 04 November 2018.

Nel aerts  dimpna  2018  courtesy to the artist

> Ensemble: SPIRITUALITEIT | SPIRITUALITY.

Dimpnakerk %282%29

> Ensemble: Middle Gate.