M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Alien, 1998

Video

Minette vari   alien  1998 Collection M HKA, Antwerp / Collection Flemish Community

Collection: Collection M HKA, Antwerp / Collection Flemish Community (Inv. no. BK7214_M221).

Minnette Vári filmt met haar camera tv-beelden die ze nadien verknipt en monteert met opnames van zichzelf. De film is bedoeld als een reactie op onze beeldcultuur. Niet zozeer op het overaanbod, maar vooral op de doctrine en de misleiding. Een deel van de geluiden in de film komen van de originele opnames, terwijl er ook dialogen uit de sciencefictionfilm ‘Alien’ in verwerkt zijn. De beat op de achtergrond is haar eigen hartslag, waardoor Vàri zich een eigen plaats geeft in het hele gebeuren.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Annoniem female

> Minnette Vári.

Tentoonstellingen & Ensembles

Middlegate small 006

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Geel – Middle Gate II – The Story of Dymphna. Stad Geel, Geel, 15 September 2018 - 04 November 2018.

Liliane vertessen  waanzin  2018  courtesy to the artist

> Ensemble: WAANZIN | MADNESS.

Dimpnakerk %282%29

> Ensemble: Middle Gate.