M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Magdalena (a painting needs a wall to object to), 1995

Schilderij, 200 x 100 cm.

Marlenedumas magdalena Private collection, Courtesy Zeno X Gallery, photographer: Peter Cox

Collection: Private collection, Courtesy Zeno X Gallery.

Marlene Dumas maakt betrokken portretten, doortrokken van een broeierige onrust, en geschilderd met een soms wilde, haastige toets. Niet toevallig wordt in de tentoonstelling Magdalena getoond, een donker en indringend schilderij van een vrouwenfiguur die zich omdraait. Het roept associaties op met zowel afkeer als verzet. De geste die Dumas in dit werk legt, is die van een opmerkelijke directheid, maar ook een extreme terughoudendheid die fungeert als een schild.

Tekst: Hans Willemse

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Zwirner dumas ar

> Marlene Dumas.

Tentoonstellingen & Ensembles

 mg 2613 credit

> Tentoonstelling: Sanguine/Bloedrood. Luc Tuymans on Baroque. M HKA, Antwerpen, 01 June 2018 - 16 September 2018.