M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Two in a Hat, Mask and Dress, 1969

Installatie, ca. 12 m.

2018 james lee byars photo m hka performance4 ©image: M HKA

Collection: Private Collection.

"Ik stel me voor: ‘twee mensen in een masker’, dat kan belangwekkend zijn als object. In een klas bijvoorbeeld, dat zou wel effect geven, als een leraar een van zijn leerlingen zo'n masker om zou doen. Hoe praat je vanop afstand? Hoe werkt afstand op communicabiliteit? Hoe dan ook, ik word nu geïnterviewd in een masker van 33 meter, dat maakt het interview heel anders. […] De show in het ‘Institute’ [Wide White Space Gallery] heb ik in verschillende delen verdeeld. Eerst was er de hoed, waarin de hoofden vastzaten, en beneden de twee studenten in het masker, die zuiver ornamenteel bedoeld waren."

- James Lee Byars

Uit: Interview door Geert Bekaert en Walter Van Dijk in Streven, jaargang 22

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Byars%20%20james%20lee

> James Lee Byars.

Tentoonstellingen & Ensembles

1969 wws3e %28cmarc poirier dit caulier wws%29

> Tentoonstelling: James Lee Byars – The Perfect Kiss. M HKA, Antwerpen, 05 October 2018 - 20 January 2019.

3680b 770x590

> Ensemble: Chapter 2: Plural Garments, 1967–1969, New York-Antwerp-Düsseldorf / Hoofdstuk 2: Plural Garments / Chapitre 2: Vêtements pluriels.