M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Wittgenstein: (Sagt W) 2, 1979

Mixed Media, 36 x 40.5 cm.

19790000h kl ©image: AMVK

Collection: Courtesy of the artist and Zeno X Gallery, Antwerp (Inv. no. 19790000H).

"In 1974, na mijn studie aan de Koninklijke Academie van Antwerpen, begon ik Wittgenstein en de boeken van Markies de Sade te lezen, en abonneerde mij op The New Scientist. Het verwarde mij dat ik in de kunstgeschiedenisboeken geen vrouwen tegenkwam waaraan ik me kon spiegelen. Onbewust leed ik aan de tegenstrijdigheden die de maatschappij mij in al haar facetten voortdurend opdrong, ook aan het feit dat er veel verzwegen wordt. Ik maakte op dat moment veel werken op pvc met abstracte vormen, citaten over toekomst en betekenis, in lichtgevende kleuren, vooral zichtbaar met uv-licht. Deze werken zijn een aanzet tot mijn eigen logica."

− AMVK

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Place is where the mind is

> Anne-Mie Van Kerckhoven / AMVK.

Tentoonstellingen & Ensembles

Amvk small

> Tentoonstelling: AMVK. M HKA, Antwerp, 09 February 2018 - 13 May 2018.

Amvk

> Tentoonstelling: AMVK - Fridericianum. Fridericianum, Kassel, 09 November 2018 - 24 February 2019.