M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Le Mal, la Morale et le Sentimental: Liggen, Staan, Zitten, 1982

, dimensions variable.

19820000c kl ©image: AMVK

Collection: Courtesy of the artist.

"Ik distilleerde de beweging van de menselijke drijfveren achter elke actie die niet te maken heeft met het voortplanten en tot stand houden van de soort. Deze drijfveren houden telkens een uitgangspunt, een uitwerking en een conclusie in, alsook het feit dat in de uitwerking der dingen steeds de som van het uitgangspunt, het uitgangspunt plus de conclusie en de uitwerking zelf begrepen zijn. Ik maakte deze reeks voor een evenement in Parijs, waar ik uitgenodigd was door krakers die helaas vroegtijdig uit hun tentoonstellingsruimte werden gezet. Ik heb het werk dan getoond in de groepstentoonstelling Actuele beelding in het Antwerpse ICC."

− AMVK

Toevoegen aan je lijst

Media

19820000c kl

>AMVK, Liggen, 1982

19820000d kl

>AMVK, Staan, 1982

19820000b kl

>AMVK, Zitten, 1982

Kunstenaar

1998hit and run icc bezetting still2 copy

> Anne-Mie Van Kerckhoven.

Tentoonstellingen & Ensembles

Amvk small

> Tentoonstelling: AMVK. M HKA, Antwerp, 09 February 2018 - 13 May 2018.