M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Drapeau, 2015

Mixed Media

©image: BPS22, Charleroi

Collection: Collection Province de Hainaut / Dépôt BPS22, Charleroi.

In het kader van “Mons 2015. Culturele Hoofdstad van Europa”, werd Emilio López-Menchero uitgenodigd deel te nemen aan het gezamenlijk project “Le Grand Large. Territoire de la Pensée”. Kunstenaars kregen de gelegenheid een vlag te laten drukken. López-Menchero liet op zijn exemplaar een uniek teken van zijn identiteit, zijn vingerafdruk, zetten. De kunstenaar ging zo in tegen de pretentie van elke banner om te verenigen onder één enkelvoudig zinnebeeld. Door een “persoonlijke vlag” te ontwerpen waarop hij enkel zichzelf, in al zijn niet te reproduceren individualiteit, uitdrukt, verliest deze elke politieke en collectieve betekenis.  

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

> Emilio López-Menchero.

Tentoonstellingen & Ensembles

> Tentoonstelling: Superdemocracy – The Senate of Things. de Senaat, Brussel, 01 October 2017 - 31 October 2017.

> Ensemble: DIVERSITAS II.

> Ensemble: SUPERDEMOCATIE / SUPERDEMOKRATIE / SUPERDEMOCRACY.