M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Biblimlen, 2013

Video, 00:10:00.

Biblimlen35 ©image: Sasha Pirogova

Collection: Collection M HKA, Antwerp.

Biblimlen verkent in een reeks performances, die op cinematografische wijze zijn samengebracht, de manieren waarop mensen omgaan met hun vertrouwde omgeving, die zowel uniek als vergankelijk is. Vaak met weinig of geen aandacht voor details, alle mogelijkheid voor iets nieuws of anders wordt volledig vermeden.

De performances vinden plaats in de Russische Staatsbibliotheek, dat zelf coauteur wordt van het werk. De unieke sfeer en vorm van het gebouw is nauw verbonden aan de strenge gedragsregels die er gelden. Het startpunt voor dit werk zijn gedeelde scenario’s die de strijd aangaan met de grenzen van deze strikt gereglementeerde omgeving.

Pirogova laat menselijke lichamen een verrassende dans uitvoeren met het kennissysteem van de bibliotheek. Ze laat zo onvermoede kwaliteiten en ervaringsmogelijkheden verschijnen in een systeem dat alles eenduidig tracht te maken. Het zijn onze bewegingen die leefbaarheid, genot en diepte brengen. Het echte en het surreële komen samen; de personages zijn betoverd door het gebouw en blijven in een eindeloos gesprek met de ruimte.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Spi bw portrait 1000

> Sasha Pirogova.

Tentoonstellingen & Ensembles

 s4a4193

> Tentoonstelling: Superdemocracy – The Senate of Things. de Senaat, Brussel, 01 October 2017 - 31 October 2017.

Geen foto

> Ensemble: Present Continuous V-A-C/M HKA.

2017 superdemocratie senaat photo m hka 6 23

> Ensemble: SUPERDEMOCATIE / SUPERDEMOKRATIE / SUPERDEMOCRACY.

2017 superdemocratie senaat photo m hka 6 6

> Ensemble: WELZIJN / BIEN ÊTRE / WELL-BEING / WOHLERGEHEN.

Geen foto

> Ensemble: 2016.