M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Untitled, 2015

Sculptuur, 40 x 19 x 11 cm.

Evgeniy antuvief  untitled 2015 m hka 1 ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp - Donation Friends of M HKA (Inv. no. S0542).

De antropomorfe figuren van Evgeny Antufiev zijn assemblages van organisch en anorganisch materiaal: zoals stof, draad, wolventanden en metaal. Met een combinatie van de ingesteldheid van een gedreven ambachtsman en die van een overijverige etnograaf haalt Antufiev inspiratie uit sprookjes, mythologie, sciencefiction verhalen en historische bronnen. De figuren worden gekenmerkt door een zekere dualiteit: ze kunnen tegelijk liefelijk en angstaanjagend zijn en lijken ontsproten aan het brein van een Siberische sjamaan.

Voor Antufiev functioneert een kunstwerk als een spiegel: als katalysator van herinneringen, gedachten en emoties, waarin we onszelf, onze identiteit en onze afkomst tegenkomen. Zijn werken thematiseren de mogelijke relaties tussen hedendaagse kunst en kunst uit de oudheid, tussen kunst en natuur, tussen het collectieve geheugen en individuele identiteit of tussen kunst en tijd. Antufiev reflecteert over het vermogen van kunstwerken om ons naar een dimensie te voeren waar leven en dood co-existeren.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Tumblr ns1t33iw5a1qermvmo3 500 bw

> Evgeny Antufiev.

Tentoonstellingen & Ensembles

Menlibayeva almagul steppen police 2010 photo the artist

> Tentoonstelling: The Collection. M HKA, Antwerpen, 28 April 2017 - 05 April 2020.

 collection m hka photo m hkacc 5

> Ensemble: NU TE ZIEN.

Geen foto

> Ensemble: Permanent Collection 2017 - 2022.

M hka photo m hkacc 6

> Ensemble: Permanent Collection 2017 - 2022 / Library.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

Gerelateerde werken

Evgeniy antuvief untitled 2015  m hka

>Evgeny Antufiev, Untitled, 2015.Sculpture.