M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

(kunst/wetenschap) = (logica/toekomst): Zonder titel, 1979

Andere, 51 x 49 cm.

19790000e kl ©image: AMVK

Collection: Courtesy of the artist and Zeno X Gallery, Antwerp (Inv. no. 19790000E).

"Ik maakte werk op plexiglas en pvc omdat het in de jaren 70 een maatschappelijke tendens was kunststof te verwerpen om het niet verging. Plastic leek voor mij de ideale drager om kunst te maken vanwege zijn eeuwigheidswaarde. Ik heb altijd van plastic gehouden, en ik gebruikte het in een drang om mooie dingen te maken. Toch maakte ik dingen die andere mensen soms lelijk vonden. Er zit woede en een soort van protest in deze werken. Ik gebruik tekens die de toekomst in zich dragen, gebruik nieuwe manieren van denken van voorstellen en op zichzelf staan. De termen vorm en kleur worden als afzonderlijke eenheden vervangen. Dit is het begin van een onderzoek naar informatie."

− AMVK

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

1998hit and run icc bezetting still2 copy

> Anne-Mie Van Kerckhoven.

Tentoonstellingen & Ensembles

Amvk small

> Tentoonstelling: AMVK. M HKA, Antwerp, 09 February 2018 - 13 May 2018.

Geen foto

> Ensemble: AMVK: Works.