Interieur I: Locus Solis

14 1989 0000j locus solis 200x150

Anne-Mie Van Kerckhoven

1989

Andere, 200 x 150 x 6 cm.
Materials: silkscreen paint and plastic foil on Forex on wood

Collection: Courtesy of the artist and Zeno X Gallery, Antwerp (Inv. no. 19890000J).

"Locus solis is een uitvergroting van een tekening uit mijn onderbewuste. Het is het eerste van de twee die ik zal maken. Het zou het begin geweest kunnen zijn van een grote serie, maar het bleef bij twee. Het gaat over de kunde van de kunstenaar. Als een schizofreen een toestand van onsamenhangendheid ervaart, blijft hij daarin hangen. Kunstenaars zetten die toestand om in een creatief moment. Geel is de kleur van de waanzin.

Als kunstenaar ben ik begonnen vanuit mijn onderbewuste en tekende ik één voor één onsamenhangende elementen in een vlak. Als in een animatiefilm evolueerden die in de tijd naar het moment waar ik ophield. Men zou dat mandala’s kunnen noemen.

Het gebruik van hetzelfde papier werkt regulerend, alles wat binnen de rechthoek van het blad gebeurt zijn scherven van leven die, getekend in een onderlinge context, tot stilstand komen. Hierdoor ontstaat een amorfe setting van verschillende elementen die hier dus elementen worden in een interieur. Enkele van die tekeningen heb ik later ingekleurd en gebruikt voor mijn interactief werk Pluriform, 2010."

− AMVK

Events View all

Ensembles View all

Actors View all