M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Flashback, 2013

Video, 00:02:49.

Flashback screenshot 1 ©video still: AMVK

Collection: Collection of the Artist (Inv. no. 084).

"Ik probeerde de sfeer van mijn tienertijd, van de teruggetrokken maar geestdriftige Jaren 60 op te roepen: een sfeer van latente agressie en dreigende verandering. Ik maakte een collage met de videoclip van Serge Gainsbourg’s lied Les YéYé uit 1962, met het interieur van het huis dat de verbannen Hongaarse architect Marcel Brauer voor zichzelf bouwde in de VS. De Fransman zingt over Lolita en Sing Sing, Brauer paste de Centraal-Europese esthetiek aan de Amerikaanse high society aan. De algehele relatie tussen bewustzijn en plaats werd verscheurd sinds de Tweede Wereldoorlog."

− AMVK


Concept: AMVK

Animation: AMVK

Editing: AMVK

Sound: AMVK

Producer: Club Moral

Toevoegen aan je lijst

Media

Flashback screenshot 1

>

Flashback screenshot 2

>

>

Kunstenaar

Place is where the mind is

> Anne-Mie Van Kerckhoven / AMVK.

Tentoonstellingen & Ensembles

Wwidio campaignimage

> Tentoonstelling: What Would I Do in Orbit?. Museum Abteiberg, Museum Abteiberg, Mönchengladbach, 13 November 2016 - 22 January 2017.

Amvk

> Tentoonstelling: AMVK - Fridericianum. Fridericianum, Kassel, 09 November 2018 - 24 February 2019.

Geen foto

> Ensemble: AMVK: Film.

Geen foto

> Ensemble: Chapter 12: Architectures of reflexion / Soul / Towards object-oriented circular interpretations.

2018 amvk photo m hkacc  9 1

> Ensemble: Experimentele films.