M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Let's Try to Find Out what Goes on in the Male Barracks, 2007

Video, 00:15:10.

70 male barracks screenshot 1 ©video still: AMVK

Collection: Collection of the Artist (Inv. no. 070).

"Symbolisme is een brug tussen de 19e-eeuwse Romantiek en het 20e-eeuwe Modernisme. Ik begon aan deze film te werken in Antwerpen in de zomer van 2004. Daar filmde ik de Symbolist, verpersoonlijkt door schilder en waarzegger Mauro Pawlowski. In december van dat jaar filmde ik lichaamskunstenaar Danny Devos, als een verpersoonlijking van het Modernisme, in het appartement van curator en editor Guy Schraenen in Parijs. Er is extra beeldmateriaal uit Berlijn (Duitsland), Xiamen (China) en Vladivostok (Rusland). De 16-jarige kunstenaar Raphaëlle Jamet finaliseerde het beeld met haar sprankeling en jonge enthousiasme. Mijn aanwezigheid in Berlijn, tijdens mijn één-jarige residentie bij DAAD, bleek beslissend voor deze film."

− AMVK


Camera: AMVK

Editing: AMVK

Animation: AMVK

Soundtrack: AMVK, Mauro Pawlowski, Raphaëlle Jamet, Paul Mennes, Bum Collar

Actors: Danny Devos, Guy Schraenen, Louis Wuytack, Mauro Pawlowski, Raphaëlle Jamet

Produced by: DAAD-Berlin / Club Moral

Toevoegen aan je lijst

Media

70 male barracks screenshot 1

>

Amvk videosheet 70

>

Kunstenaar

Place is where the mind is

> Anne-Mie Van Kerckhoven / AMVK.

Tentoonstellingen & Ensembles

Amvk

> Tentoonstelling: AMVK - Fridericianum. Fridericianum, Kassel, 09 November 2018 - 24 February 2019.

Geen foto

> Ensemble: AMVK: Film.

2018 amvk photo m hkacc  9 1

> Ensemble: Experimentele films.