M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Dieper, 2002-2003

Video, 00:44:04.

61 dieper screenshot 1 ©video still: AMVK

Collection: Courtesy of the Artist (Inv. no. 061).

“Dieper is een videowerk dat ongeveer 40 minuten duurt, waarin AMVK voor de hand liggende, banale beelden tracht te behandelen zodat er een nieuwe, alles behalve banale en zelf alarmerende realiteit ontstaat. Het personage van de bewegingskunstenaar Marc Vanrunxt figureert als menselijke aanwezigheid op een brug over de snelweg, in een kamer, een ruimt, een kunstenaarsatelier, enzovoort. Die beelden worden afgewisseld met andere beelden, gedubbeld en verdeeld, verkleurd en gepolariseerd.”

– Marc Ruyters

"Dieper: De anti-strategie van elke modernistische reductieregel verliest haar kracht in de onvermijdelijke confrontatie met de abstracte systemen van radicale negatie en weigering. Dieper gebruikt die modernistische reductieregel als stijl-element om via een soort anti-kwaad, in de essentie van de materie af te dalen. Dus ook af te dalen in het denken, op zoek naar het immorele, de anti-materie. Dieper in de stof, verder uit de hel, met het symbolisme mee, de afgronden in van het menselijke, dat is de bedoeling."

"De ondertitel van de 44 minuten durende film is  “deeper into matter, further away from hell”. Wat filosofen voorheen deden wordt nu door deeltjes-wetenschappers gedaan: de essentie van de materie onderzoeken… Dieper is een anti-sade werk. Dieper leest evenveel als een boek dan als een film."

− AMVK (03/03/03)


Camera: AMVK

Editing: AMVK

Animation: AMVK

Soundtrack: AMVK

Actors: Marc Vanrunxt

Produced by: Club Moral, Kunst/Werk

Toevoegen aan je lijst

Media

61 dieper screenshot 1

>

Amvk videosheet 61a

>

Amvk videosheet 61b

>

K dieper 61

>

>

Kunstenaar

Place is where the mind is

> Anne-Mie Van Kerckhoven / AMVK.

Tentoonstellingen & Ensembles

Wwidio campaignimage

> Tentoonstelling: What Would I Do in Orbit?. Museum Abteiberg, Museum Abteiberg, Mönchengladbach, 13 November 2016 - 22 January 2017.

Amvk

> Tentoonstelling: AMVK - Fridericianum. Fridericianum, Kassel, 09 November 2018 - 24 February 2019.

Geen foto

> Ensemble: AMVK: Film.

Geen foto

> Ensemble: Chapter 9: Numbers, fate and place / Initiation / Forbidden values / Clash of rules.

2018 amvk photo m hkacc  9 1

> Ensemble: Experimentele films.