M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Terezin, 1995

Video, 00:01:49.

30 terezin screenshot 1 ©video still: AMVK

Collection: Courtesy of the artist (Inv. no. 030).

"Het begin van mijn project Sex and Technology, gebaseerd op het hergebruiken van beelden van vrouwen uit naaktbladen. Hier heb ik beelden gebruikt van vrouwen die hun geslacht bedekken terwijl ze de lezer aankijken, en verbonden met twee foto’s die ik maakte in het voormalige concentratiekamp in Terezin/Theresienstadt in Tsjechië. Het esthetiseren van terreur uit het verleden is en wijdverspreid fenomeen, wat blijkbaar een bepaalde behoefte beantwoordt. Ik vroeg een vriend de tweede stem van een Bachcantate drie keer te zingen, daarna heb ik de drie versies over elkaar geplakt."

− AMVK


Camera: AMVK

Editing: AMVK

Animation: AMVK

Soundtrack: Johannes Sebastian Bach “Wer nur den lieben Gott läszt walten” by Inès Verhoye

Produced by: Club Moral

Toevoegen aan je lijst

Media

30 terezin screenshot 1

>

>

Kunstenaar

Place is where the mind is

> Anne-Mie Van Kerckhoven / AMVK.

Tentoonstellingen & Ensembles

Geen foto

> Ensemble: AMVK: Film.

2018 amvk photo m hkacc  9 1

> Ensemble: Experimentele films.