M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

De Mens in het Dier, 1985

Video, 00:16:04.

10 de mens in het dier screenshot ©video still: AMVK

Collection: Courtesy of the artist (Inv. no. 010).

"Over interpretatie en herinterpretatie. De wetten van het denken, morele kracht, de kracht van het beeld. In de originele installatie toont een centraal scherm een persoonlijke visuele interpretatie van Aristoteles’ wet over zijn en niet-zijn. Aan elke kant staat een kleinere monitor met beelden van een bewakingscamera waarop mensen drie dubbelzijdige schilderijen in een andere ruimte bekijken."

"Elke installatie, elk kunstwerk is een overlevingsmechanisme, is het resultaat van een mechanisme dat een rol speelt in een bepaalde periode in mijn leven. Elke periode in mijn leven is afgelijnd door een serie van entiteiten die zich automatisch ontwikkelen tot een specifiek thema. Dit mechanisme bestaat uit entiteiten als gevoelens, concepten en indrukken, die leiden naar een thema. Door deze thema’s te gebruiken, ben ik in staat ze te controleren. Ik kan ze een logische plaats in mijn leven geven. Je zou kunnen zeggen dat ik  mijn innerlijk proces vertaal of kanaliseer naar een externe, driedimensionale structuur. Het proces stopt zichzelf in de vorm van een “artefakt”."

− AMVK


Camera: AMVK, Paul Willems

Editing: AMVK, Lu-Group

Soundtrack: AMVK

Actors: Wouter De Rijck, DDV, Marc Vanrunxt, AMVK

Produced by: ICC Antwerpen, Club Moral

Toevoegen aan je lijst

Media

10 de mens in het dier screenshot

>

Amvk videosheet 10

>

Amvk videosheet 10b

>

Amvk videosheet 10c

>

>

Kunstenaar

Place is where the mind is

> Anne-Mie Van Kerckhoven / AMVK.

Tentoonstellingen & Ensembles

Geen foto

> Ensemble: AMVK: Film.

Geen foto

> Ensemble: Chapter 4: Coupling, the world and the others / Connectivity / Pure flat concurrents.

2018 amvk photo m hkacc  9 1

> Ensemble: Experimentele films.