M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Agrippina, 2015

Schilderij, 120 x 180 cm.

4e1ee80a 469d 4aae 8d89 3f6bc6434fa3 ©photo: Studio Koen van den Broek, Merksem

Collection: Courtesy collectie familie De Pauw.

Dit werk is een van de eerste waarin Koen van den Broek duidelijk voor een sterk figuratief element kiest. We zien nog net een menselijke figuur zich uit de voeten maken. Alleen de schaduw verraadt nog de aard van de ontmoeting. Ook hier verwerkt de kunstenaar een gestileerde weergave van de gekroonde Agnes Sorel-figuur, de eeuwige maîtresse. Het kan geïnterpreteerd worden als een momentopname uit Händels barokopera Agrippina, die om een kluwen van koninklijke intriges draait.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Koen van den broek

> Koen van den Broek.

Tentoonstellingen & Ensembles

Seizoensbeeld liggend %28switch 2015 60 5x90cm%29 %28c%29koenvandenbroek web

> Tentoonstelling: Borderline. A - Tower, Antwerpen, 03 September 2016 - 30 September 2016.