M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Museum of European Normality, 2008

Installatie

Cartina01%20copy

Collection: Courtesy of the artists.

Het Museum of European Normality (Museum van Europese Normaliteit) is een installatie die een parodie vormt op een documentatiecentrum met socio-antropologische pretenties. Ze omhelst video’s, kaarten, prenten uit boeken en ander documentatiemateriaal. In een van de projecten beschreven in het Museum kunnen bezoekers zich kandidaat stellen om hun hoofd te doneren aan de Maori’s in Nieuw-Zeeland. Feiten en cijfers worden voorgesteld alsof ze deel uitmaken van een studie, en samen met kaarten die migratiepatronen over heel Europa tonen, geven ze vorm aan onze Europese Normaliteit. Een anti-gastenboek bevindt zich aan de ingang, met meer dan 5.000 namen van mensen die stierven in vluchtelingenkampen of tijdens hun poging om naar Europa te immigreren.

Toevoegen aan je lijst

Media

Cartina01%20copy

>Museum of European Normality: documentatiemateriaal

Bustine%20insieme

>Museum of European Normality: documentatiemateriaal

Senza%20titolo 116%20copy

>Museum of European Normality: documentatiemateriaal

Senza%20titolo 97%20copy

>Museum of European Normality: documentatiemateriaal

Photo %281%29

>installatiezicht

Photo

>installatiezicht

Kunstenaars

Mta

> Maria Thereza Alves.

136 m

> Jimmie Durham.

Tentoonstellingen & Ensembles

Jd affiche a2 print

> Tentoonstelling: Jimmie Durham – A Matter of Life and Death and Singing. M HKA, Antwerpen, 25 May 2012 - 18 November 2012.

Fruit%20table

> Ensemble: Jimmie Durham 1994 - 2012.

39992009 02 02j durham

> Ensemble: Installations and Public Space.

Gerelateerde werken

L1020396

>Jimmie Durham, Maquette for a Museum of Switzerland, 2011.Installation.