FASHION IS DEAD! (Summer 1990)

Dsc 8031

Walter Van Beirendonck

1990

Folder
Materials:

Collection: Courtesy of the artist.

Walter Wordwide News – 'Fashion is Dead!' was een krant die ontworpen werd als uitnodiging voor de voorstelling van de Lente/Zomercollectie van 1990. 

"Bekeken vanuit de wereld van de ontwerper is het verhaal dat door de media verteld wordt zeker en vast bijzonder inaccuraat en mist het inhoud. Hun verhalen zitten altijd vol kwalificaties. Soms begint een standpunt van één enkele journalist het standpunt van alle anderen te domineren of wordt het zelfs de enige inspiratiebron voor andere standpunten waardoor het totaalbeeld nog meer verwrongen wordt.

Soms is het verhaal belangrijker dan het product. Het woord 'hype' heeft nog nooit zo een zure connotatie gehad als vandaag. Mensen behandelen modetalent heel willekeurig. In Parijs hebben mensen het over de Kleenex-mentaliteit. Iets wordt gebruikt voor één of twee seizoenen en dan weggegooid. Dat is verschrikkelijk. Maar anderzijds, als ik mijn kleren niet in de tijdschriften zie, dan krijg ik toch echt het gevoel dat ze gewoon niet bestaan. Een collectie moet geconsumeerd worden, verschijnen in modeverslagen, getoond worden, ... De show op de catwalk en alles wat bij het maken van een collectie komt kijken doe ik altijd zelf en ook voor mezelf, maar er komt een tijd dat het product op de wereld moet losgelaten worden. En dan wordt de druk echt enorm groot." – Walter Van Beirendonck

Events View all

Actors View all