M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Untitled , 1968

Sculptuur, 16.5 x 254 x 31.5 cm .

Berndlohausuntitledca1968

Collection: Estate Bernd Lohaus .

Kenmerkend voor Lohaus’ werk is zijn materiaalgebruik. Ruwe houten blokken die hij vindt op zijn wandelingen langs de Schelde genieten zijn voorkeur. De titel doet vermoeden dat het gaat om een kunstwerk dat een grote oppervlakte bestrijkt. Niets is minder waar, het beeld is zowel beperkt in afmetingen als in ruimte. Lohaus relativeert hiermee de betekenis van een titel of een woord, en doorbreekt tegelijk de verwachtingspatronen van de toeschouwer. Net zoals Lohaus’ andere werken, getuigt dit beeld dan ook van ongrijpbaarheid, vergankelijkheid en veranderlijkheid.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Lngprojectname bernd lohaus

> Bernd Lohaus.

Tentoonstellingen & Ensembles

2016 the gap  photom hkaclinckx

> Tentoonstelling: THE GAP – Abstract Art from Belgium. A Selection. Curator: Luc Tuymans. M HKA , Antwerp, 30 January 2016 - 29 May 2016.