M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Capacity , 2003

Prent, 139 x 847 cm (installation sizes).

H%c3%bcseyin bahri alptekin exhibition m hka20015 photom hkaclinckx29 27

Capacity is de titel van een reeks werken van Alptekin. Het werk Capacity (1998) maakt gebruik van een raster van beelden van hotelborden als achtergrond voor het woord ‘Capacity’, dat zelf in neonlicht geschreven is. Het zijn beelden van hotels met exotische namen, die zich namen van andere plaatsen toe-eigenen (Hotel Lima, Tibet Hotel, enzovoort) en die ook de basis vormden voor Alptekins latere werk H-Facts: Hostility/Hospitality uit 2003-2007, een reeks hotelborden. Alptekin maakte de foto's zelf, vooral in de wijken Laleli en Tarlabaşı in Istanbul, die volgepropt waren met goedkope hotels, voornamelijk noodoplossingen voor kansarme reizigers en werkers. Het woord ‘Capacity’, dat op het werk staat en gebaseerd is op het handschrift van de kunstenaar, kan worden geïnterpreteerd als een statement over ambities rond economische groei en regeneratie. Alptekin maakte het werk initieel voor zijn deelname aan de 24e Biënnale van São Paulo. Het was zijn manier om op zowel São Paulo als Istanbul te reflecteren: twee reusachtige steden die hun nieuw potentieel proberen te vervullen, snel overgaand van steden 'in ontwikkeling' naar globale metropolen.

Toevoegen aan je lijst

Media

Capacity 41

>

Capacity 42

>

H%c3%bcseyin bahri alptekin exhibition m hka20015 photom hkaclinckx29 27

>

Kunstenaar

Huseyin bahri alptekin %28photo by dragos alexandrescu and patricia rodas%29

> Hüseyin Bahri Alptekin.

Tentoonstellingen & Ensembles

Alptekin desktopgroot truck 3

> Tentoonstelling: Hüseyin Bahri Alptekin – Democratic Luxury. M HKA, Antwerpen, 16 October 2015 - 31 January 2016.