M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Lange golfbreker, 1974

Fotografie, 24 x 76 cm.

Danny matthys  lange golfbreker  1974 photo m hkaclinckx

Collection: Collection M HKA, Antwerp. (Inv. no. S0320).

Danny Matthys’ oeuvre omvat uiteenlopende media zoals fotografie, installatie, video, schilderkunst, assemblage en sculptuur. In zijn werk verkent hij de omgeving die hem omringt. Hij exploreert en analyseert zijn leefruimte, in de breedste zin van het woord. Hij tast de fysieke ruimte af, bestudeert en systematiseert ze. Het blootleggen van structuren is echter belangrijker dan de esthetische kwaliteiten. Matthys wil de toeschouwer bewust maken van de complexiteit van onze perceptie. Op die manier kan je het werk zien als een geformaliseerd onderzoek naar de waarneming.

Het werk Lange golfbreker is een voorbeeld van de zoektocht van de kunstenaar naar een vorm die de tijds- en ruimtedimensies van de waarneming zichtbaar maakt. Zo is een foto bijvoorbeeld per definitie een vlakke weergave van een bevroren moment, waarbij zich het probleem van tijd en ruimte stelt. Lange golfbreker kan gelezen worden van links naar rechts, waarbij er steeds subtiele verschillen in het beeld optreden. Volgt de camera de golfbreker over een afstand af in de ruimte, of staat de camera stil en is hij getuige van het verlopen van de tijd?

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Dannymatthys

> Danny Matthys.

Tentoonstellingen & Ensembles

Lea lublin  vragenlijst wat is kunst 1975 collection m hka foto m hkaclinckx

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Visite Herzele – Beyond words. M HKA, Herzele, 03 April 2015 - 03 May 2015.